HTML

Viva España

2008: Eljött az idő, hogy a Zorbán szocializálódott görög parasztokat valaki megtanítsa a flamenco szépségeire. Hajrá Spanyolország!

Friss topikok

  • Csöncsön: 44 év után! Ahogy az egyik beharangozó műsorban (még az olasz meccs előtt) az egyik spanyol szurk... (2008.06.30. 00:04) Sírni csak a győztesnek szabad
  • Csöncsön: @pizarro: Ha a nagyképűsködést erre a blogra is érted, akkor olvasd el légyszí e blog legelső bej... (2008.06.27. 19:04) David Villa nélkül is
  • pizarro: Gratulálok a győzelemhez! (2008.06.27. 18:09) Hiddink és a spanyol viasz
  • pillez54: ó de fárasztó ez az egész, divatok (2008.06.24. 14:51) Cicciolina ideje lejárt
  • Csöncsön: r353t: Az oroszok ellen sokkal kisebb lesz a teher. Azt pedig szinte kizártnak tartom, hogy elszá... (2008.06.23. 17:41) Esélytelen olaszok

2008.06.27. 11:00 pancho_sanza

David Villa nélkül is

Ha a negyeddöntő előtt igaz volt, hogy jelenleg nincs olyan olasz játékos, aki a spanyol kezdő közelébe férkőzhetne, akkor ez a német csapat esetében hatványozottan igaz.  Még David Villa nélkül is.  Ha összehasonlítjuk a két csapatban rejlő kreativitást és gyorsaságot, akkor egyértelműen Torresék játsszák a korszerűbb futballt. Még David Villa nélkül is. Ha megnézzük a két csapat játékosainak összértékét, akkor világos, hogy a spanyolok cseresora is drágább, mint az egész német válogatott. Még David Villa nélkül is. Ha a portugáloktól (csatár: Nuno Gomes), a horvátoktól (csatár:  Ivica Olic) és a törököktől (csatár:  Semih Sentürk) bekapott gólok számára (2) tekint, Joachim Löw tudja, hogy a spanyolok legalább ennyit fognak lőni. Még David Villa nélkül is. Ha tíz alkalommal lejátszanák a döntőt, legalább kilencszer a vörös armada diadalmaskodna. Még David Villa nélkül is.

A németek kizárólag abban bízhatnak, hogy vasárnap lesz az a nap, amikor ők nyerhetnek. Elég haloványan pislákoló reménysugárba kell most kapaszkodniuk.  Nem vitatjuk, hogy kiemelkedtek megérdemelten jutottak tovább a két házigazdának előkészített – roppant gyengére sikerült - felső ágról. Nem akarjuk lebecsülni a Jan Koller sebességére építő cseh, a Frei sérülésével elszálló svájci, az elől-hátul lyukas portugál, a masszív, de ötlettelen horvát és a végére elfogyó török csapatot, azonban látni kell, hogy valószínűleg egyikük sem jutott volna tovább a „halálnak” csúfolt C, vagy a legkomolyabb játékerőt felvonultató D csoportból.  Talán nem véletlen, hogy a D csoportból továbbjutó két csapat útját Nistelrooy-ok, Ibrahimovicsok és Tonik keresztezték, miközben a németek még az egyetlen klasszis csatár elleni tesztlehetőséget is szerencsésen elkerülték, amikor Nihat véglegesen a maródiak listájára került.

Mi, magyarok tudhatjuk, hogy milyen esélyesként elbukni egy döntőt a németek ellenében. A kérdés mindössze annyi, hogy a mai spanyol válogatott mennyire képes elviselni az esélyesség terhét. Kellő önbizalommal felvértezve, és 60-70%-os teljesítményt nyújtva már szinte garantált a siker. Lehet hogy elfogult a jóslat, de a realitás azt mutatja, hogy jelenleg hatalmas a különbség Lehmann és Casillas, Ramos és Friedrich, Hitzspelger és Xavi, valamint Torres és Klose között. Ráadásul a spanyolok már csapatszinten is kiválóak, így egy jól működő gépezetben az egyéni képességek közötti különbségek felhatványozódnak.  Mindössze egy apró akadály választja el a spanyol válogatottat, hogy a reálisan 2012-re elvárt kontinensbajnoki címet idejekorán elhódítsa. Még David Villa nélkül is.

8 komment

Címkék: spanyol gondolatok euro2008


A bejegyzés trackback címe:

https://espana.blog.hu/api/trackback/id/tr19541740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladislaus 2008.06.27. 12:14:15

elso,
es viva espana!
ussék meg a fritzeket, megérdemelne egy nagy pofont már a mázlista brigád! Semmit nem mutattak eddig, ezek csak erofutbalt tudnak nyomni és szutyok mázlisták!

második? 2008.06.27. 12:43:54

jahh remélem nagyképű ballack majd szomorúan ballag az ezüstért...

Anthonz 2008.06.27. 12:46:21

Remélem is, hogy a spanyolok nyernek :) Bár a spanyolok útja sem volt túlzottan nehéz a döntőig ha őszinték akarunk lenni. Görögország: nulla, svédek igazából a szokásos, masszív középcsapat sérült Ibrával, oroszok 1 meccsen voltak igazán jók, sajnos pont a hollandok ellen :( Olaszokat ne is említsük, pedig megölték a játékunkat.
Egy esélye van a németeknek, ha ugyanolyan bunkerfocival jönnek elő mint az olaszok. És Kloseban mindig benne van a gól.
Remélem a spanyolok nyernek mondjuk 3:1-re!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.27. 13:03:27

Lebecsülni mondjuk sohasem lehet a németeket, mert a legfontosabb meccsekre mindig fölszívják magukat, de nekem ez a torna nagyon hajaz a 2002-es vébére, ahol a ronaldói zsenialitás ellen végül kevés lett a német szívósság.

Egyébként óriási, hogy a kát kedvenc csapatom játssza a döntőt. De a kedvenceim kedvence Spanyolország.

iViva Espana!

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.06.27. 18:11:55

"Kellő önbizalommal felvértezve, és 60-70%-os teljesítményt nyújtva már szinte garantált a siker"


LOL
sokan gondoltak már úgy a németek elleni párharcra, mint "szinte" biztosra...

"Semmi nem utattak eddig".

A másik LOL. Nem szabad eltévelyedni, ez a 2008-as, s nem a 2004-es EB.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.06.27. 18:15:19

Amúgy értelemszerűen nem kívánok sok sikert.

DE! Örülök, hogy a spanyoloknak végre kijött a lépés, végre (újra) döntőt játszhatnak.

Szomorú lennék, ha nem olyan eredmény születne vasárnap, mint amiben reménykedem, de el kell majd ismernem, hogy megérdemlitek. Viszont az egész két éves sorozatot nézve -koncentrálva az elmúlt három hétre - az ellenfél is.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.06.27. 18:30:54

amúgy csak a magyar búlvármédia (miután Magyarországon sportmédia nincs) beszél arról, hogy a spanyolok egyértelműen esélyesebbek lennének... De azt már megszoktuk, hogy a németeket mindenhol agyonsajnálják, aztán utána meg csodálkoznak, ha csak azt hozzák, amit józan ember el is várt tőlük.
Az meg, hogy a Képes Sport szerint Torres többet ér az előző Vb gólkirályánál, vajmi keveset számít.

Örülök, hogy a spanyol válogatott játékosai milliószor szimpatikusabbak, mint magyarországi szurkolóinak egyes nagyképűsködő tagjai.
Mert nagyon is szimpatikusak, még Villa nélkül is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.27. 19:04:16

@pizarro:

Ha a nagyképűsködést erre a blogra is érted, akkor olvasd el légyszí e blog legelső bejegyzését.
;-)

Egyébként a selejtezőket is figyelembe véve szerintem is az a két csapat játssza a döntőt, amelyik a leginkább megérdemli. (Persze én mindkettővel elfogult (is) vagyok.)
süti beállítások módosítása