HTML

Viva España

2008: Eljött az idő, hogy a Zorbán szocializálódott görög parasztokat valaki megtanítsa a flamenco szépségeire. Hajrá Spanyolország!

Friss topikok

  • Csöncsön: 44 év után! Ahogy az egyik beharangozó műsorban (még az olasz meccs előtt) az egyik spanyol szurk... (2008.06.30. 00:04) Sírni csak a győztesnek szabad
  • Csöncsön: @pizarro: Ha a nagyképűsködést erre a blogra is érted, akkor olvasd el légyszí e blog legelső bej... (2008.06.27. 19:04) David Villa nélkül is
  • pizarro: Gratulálok a győzelemhez! (2008.06.27. 18:09) Hiddink és a spanyol viasz
  • pillez54: ó de fárasztó ez az egész, divatok (2008.06.24. 14:51) Cicciolina ideje lejárt
  • Csöncsön: r353t: Az oroszok ellen sokkal kisebb lesz a teher. Azt pedig szinte kizártnak tartom, hogy elszá... (2008.06.23. 17:41) Esélytelen olaszok

2008.06.22. 05:18 enrique

Cicciolina ideje lejárt

Ezt elsősorban a nyögve-nyelős olasz továbbjutásról fantáziáló blogger kollégának üzenjük, de van még velő a tarsolyunkban.  Ma minden nekünk dolgozik, elsősorban ugye az ellenfél.  Nehézsúlyú érvekkel szőnyegbombázzuk a szárba szökkenő illúziókat.

Fejre mért egyenesek
Oda sújtunk, ahol a legjobban fáj. Meztelen a király és botrány a fővárosban - az olasz válogatott aka rettenetes squadra azzura nem bír 1 azaz egy darab középső védőt felmutatni, Chiellinit majd értesítjük, ráadásul Materazzi és Zambrotta fertelmes szezont futott. A többiek között lévő generációs rés szakadék a pályán is visszaköszön, legutóbb például három holland gól formájában. Mi sem adhatjuk alább.

Jöjjön a belharc
Ahogy a Milánnál elcsúsztak a generációváltással kezitcsókolom, úgy a válogatottban is, és ez nemcsak amiatt igaz, mert Donadoni képes volt velük kezdeni a középpályán. Mondjuk, ezzel most pont mákjuk lesz a divatguruknak, mert sem Gattuso, sem Pirlo nem játszhat majd – innentől kezdve az a helyzet, hogy minél többen maradnak ki a rómaiak közül, annál jobb nekünk. No, nem mintha az idén múmiává aszalódott szekciótól annyira tartanánk, de nyugodtabbak vagyunk, ha legalább Ambrosini a kezdőben rontja a levegőt.

Készüljünk tehát arra, hogy a négy védő (?) előtt De Rossi és Ambró kelebólál majd, előbbit ráadásul gyakran elviszi majd előre a szíve – szarvashiba. Camoranesi, Perrotta, Cassano felhozatallal számolunk, de a CPC max. drogban ütős. A meg nem értett zseni oldalán természetesen átjáróházat fogunk berendezni, Perrotta veszélytelen jószág, viszont Camo rajzolja a beadásokat és Toni lófejét nem nehéz eltalálni, de majd senor Capdevila rendezi az ügyet. Nem mellékesen ebből a szekcióból komoly esély mutatkozik két kiállításra is, Cassano a sporira, Mauro pedig minden élőlényre veszélyes lehet, különösen, hogy hamar el fogja unni a labdakergetést, az ugyanis nálunk lesz.

Pöröly csattan a lengőbordán
Zselé, művér, egyéb színpadi kellékek nem hiányoznak a kapitány kufferéből, ez eddig rendben. Annál nagyobb hiba volt Inzaghit otthon hagyni. A tagból süt valami alapvető balsors, sose lehet tudni merre bikázzon az ember, hogy aztán ne elé pattanjon. Egy gonddal kevesebb.

Megelőző jobbos
Most jön az a rész, hogy az olaszok mindig szarul kezdik a tornát, de aztán felszívják magukat, meg Rossi, meg hűű, a spanyolok meg akkor vannak elemükben, mikor váratlanul ki kell esni a nyolc között. Mi több, eddig minden csoportelső kiesett, azok meg aztán főleg hejj de kiestek, aki pihentették a legjobbjaikat.

Erről annyit, hogy mi konstans pihentetjük a legjobbunkat (Cesc), Aragones két lábbal tiporja a dogmákat, 19 meccse tart a veretlenség, ez a spanyol generáció még harsogóan fiatal, részben külföldön szocializálódott és legalább annyira tele a tökük ezzel a lemezzel, mint nekünk az alberflórizással.

Tétmeccsen 88 éve nem nyertünk az olaszok ellen. Nem tudni, ennek aztán miféle relevanciája van az esti meccshez, hasonló színvonalra aljasodva csak annyit mondunk: minden sorozat megszakad egyszer, sőt, bedobjuk a braziloknak meg mi (HUN) vagyunk a mumusai trükköt is.

A cséphadaró taktika
Ezt az olasz válogatottat szét kell rohanni. Űzni hajtani a bizonytalan védelmet, szusszanás nélkül darálni a fogásba, taktikai faultok mentsvárába menekülő területvédő bagázst, minden alkalmat megragadni az egy-egyezésre, lőni-lőni-kiugratni. Szét kell zilálni a meccset párok csatájára, mert ha körbeadogatjuk a tizenhatost, ha az olaszokra várunk, hogy történjen valami, ha nekiállunk csapatszellemben mérkőzni, akkor valószínűleg elvesztünk.

6 komment

Címkék: spanyol gondolatok euro2008


A bejegyzés trackback címe:

https://espana.blog.hu/api/trackback/id/tr83533047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.22. 08:50:39

88 éve nem nyertünk az olaszok ellen. - na ezt már több helyütt láttam, de ez egy ordas nagy faszság (tisztesség ne essék szólván). Éppen áprilisban nyert 1-0-ra a Rioja Villa góljával és Sevillában. Bár e barátságos meccsnek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, megtörténtét még sem tagadhatjuk.

A Spanyol középpálya valóban elég erősnek tűnik, de amint szembe került egy szervezett csapattal (a svédek) máris döcögött. A védelmeteknek meg a sánta Ibrahimovics és a teljesen impotens görög csapat is tudott gólt lőni.

fuzzy dunlop 2008.06.22. 13:06:44

mennyire vicces, hogy az olasz csapattal baszódsz. ez mát tét meccs, nem a spanyoloknak való. tudja ezt a vén hülye is. telegatyával most sem fog menni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.22. 15:59:07

@popp:

Nem Sevillában, hanem Málagában. :-)

Egyébként ha az összstatisztikát nézzük, a spanyolok jobban állnak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.22. 17:00:49

Bocsánat, tévedtem: Elchében.

Málagában a franciákat igázta le az armada.

pillez54 2008.06.24. 14:51:21

ó de fárasztó ez az egész, divatok
süti beállítások módosítása