HTML

Viva España

2008: Eljött az idő, hogy a Zorbán szocializálódott görög parasztokat valaki megtanítsa a flamenco szépségeire. Hajrá Spanyolország!

Friss topikok

  • Csöncsön: 44 év után! Ahogy az egyik beharangozó műsorban (még az olasz meccs előtt) az egyik spanyol szurk... (2008.06.30. 00:04) Sírni csak a győztesnek szabad
  • Csöncsön: @pizarro: Ha a nagyképűsködést erre a blogra is érted, akkor olvasd el légyszí e blog legelső bej... (2008.06.27. 19:04) David Villa nélkül is
  • pizarro: Gratulálok a győzelemhez! (2008.06.27. 18:09) Hiddink és a spanyol viasz
  • pillez54: ó de fárasztó ez az egész, divatok (2008.06.24. 14:51) Cicciolina ideje lejárt
  • Csöncsön: r353t: Az oroszok ellen sokkal kisebb lesz a teher. Azt pedig szinte kizártnak tartom, hogy elszá... (2008.06.23. 17:41) Esélytelen olaszok

2008.06.10. 22:19 heinrich

Viva Espana - Első felvonás, vastaps

Oroszok balra el. Ezzel megvolnánk, természetesen a La Furia nyújtotta a legjobb produkciót az EB nyitókörében – ki várt mást. David Villa 120 kiló daccal a meze alatt lépett pályára és nem átallotta leverni a szezon porát a derék orosz elvtársakon, önjelölt csikósként terelve be a futottak még feliratú karámba a setét lovat. Ma estére Torres öltötte fel a fegyverhordozó jelmezét, a kubikus munka nagy részét magára vállalta, és mikor már nyolc, mélyen ülő uráli szempár meredt az arcába, akkor a spanyolok megjátszották Villát. Először, másodszor, harmadszor – a három pont elkelt.

Hátul Casillas pont annyira volt magabiztos, mint az elmúlt hét évben mindig (a Leverkusen elleni döntőt tekintjük a nulla kilométerkőnek), pedig a vehemens ruszkik többször is földbe kívánták döngölni, de a kisportolt szervezet regeneratív ereje ellen nincs kádencia. Ki kell emelni Puyol sallangmentes lomotolását, viszont meg kell fednünk Sergio Ramost, aki sokszor a madridi korzóra képzelte magát, ahol mindenki csak arra vár, hogy a lába elé térdeljen és szeresse. No, itt nem. Adós maradt a felfutásokkal és rendre besértődött, hogy a szemét ruszkik mellett nem tud kedvére cselezgetni.

 


A komplett középpálya kitett magáért és Aragones elképzelése is bevált, azaz a spanyol válogatott leszoktatta magát arról, hogy 128 passzal araszoljon a tizenhatosig. Az új fegyver, hogy a csatár-középpálya szekció között jól látható térközt alakítanak ki, ahová egyénileg robbannak be a játékosok, hogy aztán meredek kiugratásokkal küldjék rohamra a két pengeéles csatárt, vagy ha erre nincs mód, akkor első szándékból tüzeljenek. Villa mesterhármasával jelezte igényét az EB gólkirályi címére, és most senkit sem érdekel, hogy anno az ukránok ellen pont így nyitották a tornát.

Az oroszokat a masszív verés ellenére sem írnánk le, ámbár jól láthatóan megzavarodnak ha nem tudnak a bezsigerelt háromszögeléssel előre jutni, márpedig a csapat geometriai alakzata erre nem mindig kínál lehetőséget.

Fél szemmel követjük a nézhetetlen görög-svéd labda abúzálást, sikerrel próbálják megoldani a kör gömb négyszögesítését. Köszönjük, ez minket csak további dévaj jókedvvel tölt el. Folyjon hát a jófajta Gran Reserva, a káráló asszonyt itassuk sangríával, miközben a spanyolok nagyságát zengjük a háztartás összes torkából.

3 komment

Címkék: spanyol euro2008


A bejegyzés trackback címe:

https://espana.blog.hu/api/trackback/id/tr33513823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.11. 01:00:23

Már te is fiam Heinrich ;-)!

Tényleg jók voltak a spanyolok, de a gondok általában az egyenes kieséses körben jönnek elő. És aholand, olasz, francia, román kvartett bármelyik csapata okozhat jelentős fejtörést a hortolézai bölcsnek!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.11. 11:54:48

Óriási magabiztosságot sugároztak a spanyolok. Persze, benne volt a levegőben, hogy elbénázzák (ezért kellett nagyon a harmadik gól), de ilyen technikai fölényt (úgy értem: a labdával szemben) még egyik csapattól sem láttam.

Sajnos, borzalmasan kísért a két évvel ezelőtti VB réme, már csak ezért is fohászkodjunk, hogy a franciák kizúgjanak a csoportkörből.
:-)

gonzálesz 2008.06.11. 17:35:32

hááát eddig szépek vagyunk, a lényeg h villában maradjon gól torres kezdjen el góltlőni, és akkor nem lehet gond...
süti beállítások módosítása