HTML

Viva España

2008: Eljött az idő, hogy a Zorbán szocializálódott görög parasztokat valaki megtanítsa a flamenco szépségeire. Hajrá Spanyolország!

Friss topikok

  • Csöncsön: 44 év után! Ahogy az egyik beharangozó műsorban (még az olasz meccs előtt) az egyik spanyol szurk... (2008.06.30. 00:04) Sírni csak a győztesnek szabad
  • Csöncsön: @pizarro: Ha a nagyképűsködést erre a blogra is érted, akkor olvasd el légyszí e blog legelső bej... (2008.06.27. 19:04) David Villa nélkül is
  • pizarro: Gratulálok a győzelemhez! (2008.06.27. 18:09) Hiddink és a spanyol viasz
  • pillez54: ó de fárasztó ez az egész, divatok (2008.06.24. 14:51) Cicciolina ideje lejárt
  • Csöncsön: r353t: Az oroszok ellen sokkal kisebb lesz a teher. Azt pedig szinte kizártnak tartom, hogy elszá... (2008.06.23. 17:41) Esélytelen olaszok

2008.06.18. 10:38 pancho_sanza

Güiza láncok nélkül

Láttuk a holland B csapatot, amelyik képes lett volna leadni a három pontot a legalább egy támadást vezető román ellenfélnek.  Azonban keleti szomszédunk egy kicsit tudathasadásos állapotba került, amikor az évek óta gyakorolt taktikát külső kényszer hatására kellett volna megbolygatnia. A hollandok minden észérv ellenére behúzták a harmadik győzelmet. Vagy lehet, hogy meglepően bölcs döntés volt részükről, hiszen a spanyol és az olasz csapat simán kivéreztetheti egymást a negyeddöntőben.  Az a spanyol csapat, amelyik ma nem sok mindent fog mutatni valódi erejéből, mert a kezdőben pályára lépő játékosok mindegyike valószínűleg a kispadról nézi majd Donadoni csapatát. Szerencsére a másik párharc életre-halálra megy és szinte kiszámíthatatlan, hogy melyik csapat jut tovább, hogy megmérkőzhessen Marco van Basten legényeivel. A régmúlt idők háborúit emlegetik a mérkőzés kapcsán, amelyen a svédek helyzeti előnyére való tekintettel az oroszok térfelén pattog a labda először. Ráadásul még a vikingek büszke leszármazottja is ott téblábol majd körülötte. Ibrahimovics ugyanis vállalja a játékot. Tovább után részletek.

Iniesta tűnik a mai nap vesztesének, hiszen a kezdőcsapatban lenni tényleg nem szerencsés, amikor a kispad összeállítása a következő: Casillas(Palop)- Sergio Ramos, Puyol, Marchena, Capdevilla – Cazorla, Senna, Xavi, David Silva –David Villa, Fernando Torres.  Persze megbízható informátorunk jelentette, hogy Cazorla és Puyol is edzést mulasztott, ráadásul a barcelonai többet, így talán Albiol és Iniesta számára van még remény, hogy beverekedje magát a padon ülő olaszok elleni kezdőcsapatba. Ehhez ki kellene emelkedni a Reina – Arbeola, Albiol, Juanito, F. Navarro – Iniesta, Xavi Alonso, Fabregas, De la Red – Sergio Garcia, Güiza alkotta tizenegyből. Aragonest - és az ő makacsságát - ismerve ez nem feltétlenül tűnik könnyű feladatnak, de az olaszokkal még ráérünk foglalkozni, miközben a játéknap egyik legnagyobb meglepetése van készülőben. Dani Güiza láncait eloldozzák, és végre megmutathatja, hogy mire képes a nemzetközi mezőnyben a Mallorca egyszemélyes támadógépezete. Nem lesz idegen számára a szerepkör, hiszen meglepődnénk, ha Sergio Garcia nem jóval  mögötte játszana.  Güizában azért is bízunk, mert még mindig nem kelt el, így a fix és nevetségesen alacsony kivásárlási árának köszönhetően a saját jövőbeli fizetéséért játszik. Elvégre a csatárok önéletrajzában olyan fontos tényező az EB-gól, mint pályakezdő közgazdászoknál a három nyelvvizsga. Könnyen pénzre váltható.

Guus Hiddink már a görög betli elkapása alkalmával is bebizonyította, hogy remek kártyajátékos. Jelenleg éppen a blöff-stratégiáját pallérozza, amennyiben a kétmeccses eltiltását letöltő, várva várt Arshavin ugyanott kezd, ahol neves spanyol kollégái: a kispadon. Egy kicsit tanácstalanul nézünk magunk elé a holland stratégiáját figyelve, de talán érthető, hogy nem szeretné rombuszosítani a középpályáját, s bízik a görögök elleninél sokkal eredményesebb támadójátékban. Esetleg Ibrahimovics várható játéka elbizonytalanította, így nem mer rombolóerőt feláldozni Pavlucsenko hatékonyabb támogatásának az oltárán. Valószínűleg Hiddink jobban tudja az okokat, és jobban is ért hozzá nálunk. De lehet, hogy csak a svédeket szeretné megvezetni. Akik valószínűleg nyugodtabbak valamivel, és nem is feltétlenül a kedvezőbb helyzetnek köszönhetően. Egy név, ami a reményt jelenti. Zlatan játszik. Nélküle impotensek, mert bár Ljunberg lendülete még a régi, és Larsson passzai jelzik a vén róka klasszisát, de az Inter csatára nélkül majdnem reménytelen a svéd válogatott. Este nem lesz az. Ilyen esetben nagyon ritkán maradnak alul a skandinávok. De most talán mégis.

Tippjeinken nem változtatunk, az a gyengék mentsvára. Nyernek a spanyolok és az oroszok. Így az olasz-spanyol mellett, a hollandok is egy igazi adok-kapokban vehetnek részt.

1 komment

Címkék: spanyol gondolatok euro2008


A bejegyzés trackback címe:

https://espana.blog.hu/api/trackback/id/tr26526810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.06.18. 23:19:27

ennyi! az olaszokat darabokra kell szaggatni, hogy zokogva essenek össze a pályán a szégyentől, hogy torres és villa is mesterhármast rugott a világ állítólagos legjobb kapusának!
süti beállítások módosítása